Zo helpen we

Lezer bereiken en prikkelen
Van korte tekst tot compleet concept: wij ondersteunen bij al je communicatieactiviteiten. Daarbij staat jouw lezer centraal, en die is tegenwoordig steeds crossmedialer. In overleg lopen we een aantal vragen door en bedenken we samen antwoorden om te zorgen dat jouw boodschap overkomt.

  • Hoe en via welk kanaal bereik je jouw doelgroep?
  • Hoeveel tekst lezen mensen nu écht over een onderwerp?
  • Hoe laten we de tekst aansluiten op het kennisniveau van de ontvanger?
  • Kunnen we iets bijzonders bedenken om aandacht te vangen en mensen te prikkelen?

De essentie op de juiste manier verwoord
Dat vraagt helaas vaak wel om ‘killing your darlings’. Zelfs die van ons als het moet! 😉 We doen dat met een goede reden: jouw lezer wil simpelweg antwoord op vragen krijgen, zonder lastig jargon. En die lezer weet lang niet zoveel als jij (en wij ook niet trouwens). Wij kijken met een frisse blik naar de inhoud en het communicatiedoel. We verplaatsen ons in de doelgroep, vragen door en strepen weg. Tot de essentie overblijft, op de juiste manier verwoord.

Een goed verhaal. Wij verwoorden het.

Deel van jouw project
Voordat we gaan schrijven maken we ons het onderwerp eigen en voelen we ons deel van jouw project of organisatie. Het signaleren van leuke nieuwtjes en relevante ontwikkelingen is een tweede natuur. We leggen graag verbindingen tussen mensen en organisaties die elkaar kunnen versterken. Zo werken we binnen Tekstkeuken ook: we kijken met een frisse blik naar elkaars teksten en brengen door te sparren samen het proces verder. Zodat jouw organisatie kan rekenen op een optimaal resultaat, binnen de afgesproken tijd.

Teksten

Onze teksten zetten kort en krachtig neer wat je wilt vertellen. Voor een enkel product, of als aanvulling op jouw redactie of communicatieteam, desgewenst ook op locatie.

Concepten

Samen met jou ontwikkelen we een concept vanaf nul, inclusief (blad)formule, rubrieken en een contentbeleid voor de lange termijn. Voor een eenmalige uitgave, een maandblad of een nieuw digitaal platform.

Coördinatie

Je kunt de productie van de communicatiemiddelen aan ons over laten! We schakelen graag met vormgevers, fotografen, webbouwers en drukkers. Managen de planning en deadline. Stemmen af met alle relevante meelezers en verbeteren de laatste punten en komma’s.

Interviews

Interviews afnemen staat bij ons in de fijne-klussen-top 10. In ons (en jouw) voordeel: het verhaal van mensen spreekt in bijna alle gevallen het meest tot de verbeelding. Of het nu gaat om de wetenschapper, de inwoner, de ervaringsdeskundige of de ondernemer.