Edith Vos en Mirjam de Graaf zwaaien met veel plezier en professionaliteit de scepter over Tekstkeuken. Wat ze doen is duidelijk. De communicatie-experts leveren dagelijks uitstekende tekstproducten en communicatieadvies. Het zegt alleen niks over wie ze zijn. Dat schrijft oud-collega Rooz Walkate op.

Het glas is
altijd halfvol

Mirjam de Graaf

Zelfstandig type. Krijgt energie van het kijken naar sport, het volgen van nieuws in de media, het luisteren naar muziek thuis en op festivals. Samen met haar vriend. Verslaafd aan tijdschriften en wielrennen (het kijken dus). Vindt daar ook wat van.Bij Mirjam is donderdag donkerblauw. Vermengt dus zintuigen en straalt als ze praat over deze synesthesie. Buitensporig bang voor wespen. Bakt taarten, maar geeft ze meestal aan anderen cadeau.Autonoom. Zoekt het veelal zelf helemaal uit, maar werkt graag samen om zich te spiegelen. Gereserveerd, maar niet afwachtend. Staat niet graag in de belangstelling. Laat anderen stralen. Dat kan ze goed. Het glas is altijd half vol.

Mirjam is ambitieus, gedreven en volhardend in haar streven naar perfectie. Soms ten koste van zichzelf. Fouten maken vindt ze echt niet leuk. Ze is zich ervan bewust. Heeft duidelijk behoefte aan lijstjes en structuur. Mirjam zou zomaar een voltooide activiteit kunnen toevoegen aan een to-do-lijstje. En dan alsnog afvinken.

Mooie verhalen vertellen is haar drijfveer. Overziet processen en weet deze als geen ander om te zetten in tijdslijnen, to-do-lijstjes en deadlines. Proactief, verhelderend en duidelijk. Visionair. Luistert en leest tussen de regels. Neus voor nieuws.

Ventileert haar uitgesproken mening, zonder opvattingen van de ander te veronachtzamen. Gevormd door haar studie Nederlands, de radiojournalistiek en haar allesverslindende nieuwsgierigheid.

Edith versterkt Mirjam in het schrijven. Fungeert als een venster op een wereld waarin out-of-the-box denken en uit je comfortzone stappen normaal is.

Familiemens. Laaft zich aan haar gezin door samen nieuwe ervaringen op te doen. Voedt zich met literatuur en sporten in de natuur. Blijft trouwens eeuwige beginner op ski’s.Laat zich graag raken. Zoekt ontroering en verwondering bewust op. Verslindt daarom boeken en documentaires.

Als iets haar aangrijpt, dan is dat het onderwerp van de dag. Dan hoor je een gepassioneerde Edith spreken met haar karakteristieke accent. Vraag maar eens naar Black Fish.

Edith is open-minded, maar wel principieel. Trouw aan zichzelf. Heeft een zwak voor goede doelen. Cynische humor is haar succesvolle wapen tegen onrecht en onredelijkheid. Niet iedereen begrijpt dat. Dat weet Edith inmiddels. Chaotisch, maar daardoor erg flexibel. Zorgvuldig, maar niet pietluttig. Het doktershandschrift cultiveert ze al jaren.

Afwisselende opdrachten waarin Edith kan knutselen aan teksten maken haar blij. De academische wortels als historicus zijn altijd aanwezig. Sterk als professional. Betrouwbaar en dienstbaar en zoekend naar verdieping. Steeds vanuit de inhoud en met de doelgroep in het vizier. Gaat voor een tien.

Complimenten vindt ze fijn. Groeit als anderen stappen kunnen maken door haar tekst of advies. Pronkt niet met resultaten. Gevormd door studie en werk in het buitenland, een carrière in de corporate business en de stapel fictie over intermenselijke relaties.

Mirjam is voor Edith het geweten. Degene die de balans in de gaten houdt tussen privé en werk. Voor beiden.

Gaat voor
een tien

Edith Vos